Учени разкриха: Руският “войник на бъдещето” ще е…

Учени разкриха: Руският "войник на бъдещето" ще е...
Войникът на бъдещето ще представлява сложна система, в чийто център е човекът. Това разказа в сряда (22 февруари) ръководителят на проекта “Защитник на бъдещето” във Фонда за перспективни изследвания на Русия Аркадий Петросов, цитиран от “Взгляд”.

“Войникът на бъдещето ще представлява сложна система, в чийто център ще е човекът, и в който ще има елементи, обединени конструктивно и функционално от една обща задача: да изведат човека извън пределите на зоната на огнево поразяване, да усилят бойната му мощ и да обезпечат съхраняването на живота му”, обясни ученият.

Той допълни, че работата по проекта включва физико-технически, информационни, химико-биологични и медицински изследвания.

Провеждат се и перспективни разработки на роботизирана техника. Според Петросов от бойците няма да се изисква нова компетенция, за да ползват сложната екипировка, а точно обратното – тя ще помага на войниците с различно ниво на подготовка и ще подобрят тяхната ефективност, издържливост и физически показатели.

Една от най-важните задачи на екипировката, според Петросов, е удължаването на т. нар. “златен час” или промеждутъка, в който може ефективно да се помогне на тежко ранен човек.


Loading...

“Тази област на разработката е много широка – в нея има система за контрол на състоянието на войника, технически и медицински средства за дистанционно провеждане на високопрофесионални операции, изследвания в областта на криоконсервацията и заместители на кръвта”, допълни Петросов.
Източник: Руски дневник

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.