УКРАИНЦИ ОСКВЕРНИХА ПАМЕТНИКА НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ В БОЛГРАД

УКРАИНЦИ ОСКВЕРНИХА ПАМЕТНИКА НА ОПЪЛЧЕНЦИТЕ В БОЛГРАД


Неизвестни лица са намацали с блажна боя Паметника на Българските опълченци в украинския град Болград в Одеска област тази нощ, това предаде украинската информационна агенция «Трасса Е-95».

Тази сутрин членове на местния Общински съвет станали свидетели на вандализма и веднага са се обадили в полицията.

Вандалите не само омацали паметника с жълта блажна боя, но и върху една от стените написали със синя боя «куфара, гарата, София«.

В близост до паметника няма камери за видеонаблюдение, след като били откраднати през миналото лято.

Общинските власти и активисти възнамеряват в най-скоро време да почистят паметника, тъй като на 3 март е планирано там да се проведе тържествено мероприятие за отбелязване на Освобождението на България от османските нашественици.

Припомняме, Болград е приеман като неофициална столица на бесарабските българи. Днешният Болград е основан през 1821 г. от български заселници, настанили се по тези земи под водителството на руския генерал Иван Инзов, който днес е честван от болградчани като основател на техния град.

Болград постепенно се превръща в културен център на българските колонии в Бесарабия.
Източник: bgr.news-front.info


Loading...

Информацията бе потвърдена и от Борис Анзов от Москва !
Самият той сподели, че и няколко руски медии са отразили тази снимка, като са я определили дори като провокация !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.