Убийци на артилерия: заснеха съвместната работа на РЛС “Зоопарк” и САУ (ВИДЕО)

Убийци на артилерия: заснеха съвместната работа на РЛС "Зоопарк" и САУ (ВИДЕО)
Радиолокационната станция за наземно разузнаване “Зоопарк” е ефективно средство за борба с вражеската артилерия.

Тя не просто открива неприятелските средства за поразяване, но и помага да се водят контрабатарейни дуели, отбеляза “Российская газета”.

Руското министерство на отбраната публикува видео от съвместната работа на комплексите с руските самоходни гаубици 2С19М2 “Мста-С” от най-нова модификация.

“Зоопарк” са способни да засичат позиции не само на САУ или буксируеми оръдия, но и на миномети, реактивни системи за залпов огън като американските MLRS, а също така и тактически ракетни комплекси, а след това предават целеуказанията както на самоходните оръдия, така и на РЗСО, включително на “Смерч”.

Такива радари могат да следят и работата на безпилотните летателни апарати, отбелязват от ведомството.

Що се касае до модернизираните “Мста-С”, които сравнително неотдавна започнаха да постъпват във войските, те са оборудвани със съвременни цифрови системи за управление и насочване на огъня.

152-милиметровите им оръдия могат да поразяват цели на разстояние от 29 км. При това скорострелността им е от 10 изстрела в минута. На неотдавнашните стратегически учения “Център 2019” 2С19М2 успешно използваха и управляеми снаряди “Краснополь”.

Бойната маса на САУ е 43,24 т с боекомплект от 50 снаряда. Мощността на двигателя ѝ е 780 к.с., с които достига 60 км/ч по шосе. Може да измине 600 км, като екипажът ѝ е от 5 човека. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.