Тактическите бомбардировачи и офанзивните хеликоптери ще се сдобият с ново оборудване

Тактическите бомбардировачи и офанзивните хеликоптери ще се сдобият с ново оборудване
Военновъздушните сили на Русия скоро ще бъдат оборудвани с комплекса “Президент-C”, съобщи съветникът на първия заместник-генерален директор на концерна “Радиолектронни технологии” Владимир Михеев.

“Новите самолети имат защитни системи, но става дума за това, че все още има някои по-стари модели, които нямат подобна защита. Аз обаче мисля, че в близко бъдеще авиацията на Русия ще е на 100% оборудвана”, каза Михеев, цитиран от “Интерфакс“.

По думите му съвсем скоро се очаква подписване на нови договори за износ на комплекса. Най-обещаващите пазари за оръжието са страните от Северна Африка, Близкия изток и Югоизточна Азия, отбеляза той.

По-рано медиите съобщиха, че договор за доставка на комплекса “Президент-C” е подписан с Египет.

Защитният комплекс “Президент-С” е разработен от коцерна “Радиоелектронни технологии”.

Комплексът включва апаратура за откриване на лазерно лъчение, ултравиолетово устройство за откриване на ракети, система за оптико-електронно подавяне и устройство за изхвърляне на фалшиви топлинни примамки. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.