Су-57 ще може да се модернизира до поколение 5++

Су-57 ще може да се модернизира до поколение 5++
Руският изтребител от пето поколение Су-57 в бъдеще може да бъде модернизиран до поколение 5+ и 5++, съобщават руски медии.

Главната особеност на машината е, че тя е не просто “готов самолет от пето поколение, но и платформа за по-нататъшни модификации”.

“Точно така, както от Су-27 получихме Су-35 от (поколение) 4++, така ще протече и еволюцията на Су-57”, отбелязва експертът от ТВ “Звезда” Алексей Самолетов.

По думите на руския заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко, който посети завода в Комсомолск на Амур, където се сглобяват Су-57, “този самолет ще има минимум 30-40 години активен живот”, цитира думите му интернет порталът Лента.ru.

През май руски медии съобщиха, че стойността на договора за закупуването на 76 изтребителя Су-57 за нуждите на Въздушно-космическите сили на страната може да достигне 170 млрд. рубли (2,34 млрд. евро). По думите на президента Владимир Путин купуването на 76 изтребителя вместо планираните 16 е възможно благодарение на понижаването на цената на производството с 20 процента.

Су-57 е руски многоцелеви изтребител от пето поколение, разработен от ОКБ “Сухой”. Той е предназначен за изпълняване на огромен спектър от задачи.


Loading...

Самолетът ще упражнява абсолютно господство във въздуха над територията, в която се извършват сражения, унищожавайки различни наземни цели и надводни кораби, оборудвани с модерни противовъздушни бойни средства; ще извършва наблюдение и контрол на въздушното пространство на дълги разстояния; ще унищожава вражеските командни инфраструктури и т.н. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.