Су-35С влиза на въоръжение до края на 2017

Су-35С влиза на въоръжение до края на 2017
Приключването на изпитанията и приемането на въоръжение на изтребителя Су-35С се очаква до края на 2017 година, заяви заместник-министърът на отбраната на Русия Юрий Борисов, цитиран от РИА “Новости” във вторник (30 май).

“Към днешна дата частите на ВКС правят опити за експлоатация и войскови изпитания на над 50 самолета. Очакваме, че в края на тази година съвместните държавни изпитания ще бъдат завършени и самолетът ще бъде приет на въоръжение”, поясни Борисов.

Министерството на отбраната отбеляза, че в момента самолетите Су-35С приключват последния етап от съвместните държавни изпитания. Той включва също провеждане на мероприятия за оценка на ефективността на новите оръжия и свръхманеврени режими, авионика и системи и комплекси за автоматизирано управление на самолетите.

След заседанието на държавната комисия по време на съвместните държавни изпитания на Су-35С, 929 Държавен летателно-изпитателен център “В. П. Чкалов” в Ахтубинск Борисов високо оцени качеството на работа на самолета.

Той подчерта, че “пилотният състав, който лети на Су-35С в Сирийската Арабска Република, оценява високо качеството на самолета и неговите бойни и експлоатационни характеристики”.

Заместник-министърът на отбраната също провери процеса на изпитания на изтребителя от пето поколение Т-50.


Loading...

“Работата по Т-50 върви по график, самолетът вече потвърди редица летателно-технически характеристики, които Министерството на отбраната възлага на този перспективен продукт. В края на 2017 година очакваме началото на летателните изпитания на Т-50 с новите двигатели”, обобщи Борисов.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.