Строго секретното оръжие на Русия “изхвърли корабите” на САЩ на сушата

Западът е шокиран от новината, че Русия е провела изпитания на най-новото си кибероръжие върху корабите на САЩ

Както съобщиха едновременно британските и американски издания, в Черно море се е случил странен инцидент:  на 22 юни едновременно няколко десетки американски кораби са забелязали, че  GPS системите им предават неправилни данни за положението на морските съдове.

Един от корабите на ВМС на САЩ, съдейки по GPS, се е озовал на 32 км от морето, в град Геленджик, на сушата.

Същите странности са били забелязани на още 30 кораби на САЩ, намиращи се недалеко от руските брегове.

Много интересно е това, че в същото време недалеко, в зоната на отговорност на страните от НАТО, са открити група кораби на ВМС на Русия.

Моментално във военното ведомство на САЩ е бил изпратен отчет за неразбираемото поведение на електронните системи.

Появила се версията, че Русия е извършила изпитание на неизвестно кибероръжие, което не позволява на противника на проследява курса на кораба, с което навигаторите крайно се обърквали и давали неправилини данни за намиращи се наблизо кораби.

Усложнила се и работата на НАТО по отношение на полетите, защото техните GPS можели да ги отведат на съвсем друго място за изпълнение на бойните им задачи.


Loading...

Трябвало да се внимава и при пуска на ракети, защото тяхното целепогане, предвид гореописаните проблеми, също не можело да се използва. / bgr.news-front.info

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.