Специално обучение: руски снайперисти упражняват техники за “хуманно” неутрализиране на врага

Специално обучение: руски снайперисти упражняват техники за "хуманно" неутрализиране на врага
Снайперистите от миротворческите бригади на Централния военен окръг (ЦВО) приведоха специални учения на Рощинския полигон в Самарска област,

по време на които отработиха техниката на провеждане на “хуманен” огън, целящ прекратяване на вражеско настъпление, без причиняване отнемане на животи сред противника.

“Задачата на миротворците е да обезпечат мира между враждуващите страни. По правило нашият противник не са бунтовници, не са терористи.

Нашата задача е на първо място да накараме тези хора, които по някакви причини са взели оръжие в ръце, да размислят и да не правят глупави постъпки”, заяви капитанът на снайперистите Андрей Мутин, цитиран от руски медии.

За отработването на практическите задачи на полигона в Самара бяха създадени условия на буферна зона.

Снайперистите изпълниха подготовката на основни и запасни огневи позиции и тренираха стрелба, целта на която е да наплаши условния противник или да му причини несмъртоносни ранявания в краката.

Стрелбата се провежда от винтовки СВД и модернизираните АСВК-М, като активно се използват и съвременно оптично оборудване и термовизионни атрибути.

В маневрите на Рощинския полигон участие взеха над 1200 военнослужещи, включително снайперисти. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.