СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ КИТАЙСКИ КРИЛАТИ РАКЕТИ ЩЕ СА С ВИСОКО НИВО НА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

Китайски ракети


КИТАЙСКИ КРИЛАТИ РАКЕТИ НОВО ПОКОЛЕНИЕ!
Висш служител на китайската Аерокосмическа и индустриална корпорация заяви, че следващото поколение крилати ракети, които страната разработва, ще са с високо ниво на изкуствен интелект. Ракетите ще са не само мултифункционални, но и по-евтини.

Китайските военни са започнали курс към адаптация на въоръжението и тактиките си към това, което смятат, че ще е значимо за модерната война – гъвкави, високотехнологични и евтини оръжия. Тези ракети ще бъдат базирани на модулен дизайн, който ще им позволи да бъдат преконфигурирани за индивидуалните нужди на всяка мисия и операция. В интервю за China Daily, Ван Чангчин от корпорацията казва следното:

“Планираме да включим и подхода “включи и играй” в развитието на крилатите ракети, което ще позволи на командирите ни да постигат нужният ефект, съобразен с индивидуалните цели на дадена мисия.”

Според него Китай разработва тези технологии от години и вече е световен лидер в тях. Това твърдение се оспорва от руски и американски специалисти.

Г-н Чангчин добавя, че “новите ракети ще са напълно автоматизирани и ще имат развит изкуствен интелект, който ще позволи на командирите да ги контролират в реално време, или дори да добавят нови мисии след изстрел.”

Припомняме, че през юли, китайският президент Си Дзинпин изнесе реч, в която подчерта нуждата от силна и дисциплинирана армия:

“Трябва да обвържем икономическото и отбранителното ни развитие, да модернизираме армията и да я превърнем в съвременна и стандартизирана сила…Трябва обстойно да налагаме военната реформа, която ще създаде една дисциплинирана и всепобеждаваща армия.”

Въпреки че разходите за отбрана са се повишили с едва 7,6 %, което е по-ниско от предните години, Китай все още засенчва всички други държави с изключение на САЩ. Смята се, че военният бюджет на КНР е между 146 и 250 милиарда долара, което в най-лошият случай го прави малко над 2,5 пъти по-голям от номиналното БВП на България.


Loading...

Източник: alter24.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.