Сирийски бунтовници преговарят тайно с Кремъл за спиране на боевете

Сирийски бунтовници преговарят тайно с Кремъл за спиране на боевете


Сирийски бунтовници тайно преговарят с Русия!
Лидери на сирийските бунтовници водят тайни преговори с Русия за спиране на боевете в Алепо. Това съобщава Financial Times като се позовава на представители на опозицията. Според американското издание подобно развитие на ситуацията показва, че САЩ вероятно могат да бъдат изтласкани от процесите в Близкия Изток.

Трима представители на опозиционните сили са потвърдили пред изданието, че посредник в разговорите е Анкара, която с намесата си миналата година в полза на президента Башар ал Асад обърна петгодишната гражданска война в полза на режима. Според твърденията им разговорите за прекратяване на боевете в Алепо се провеждат без Вашингтон изобщо да е наясно с тях.

Това не е първият път, при който опозиционери водят разговори с руснаците, но за първи път това се случва при по-голямо представителство на бунтовниците, коментира изданието.


Loading...

Изглежда, че разговорите са отбелязали известен напредък без американска намеса, което нееднозначно показва динамиката на процесите в Близкия Изток, а “регионалните актьори сега изглеждат са по-склонни да заобиколят Вашингтон и да търсят договорки с Русия, която се стреми да развие образа си на надигаща се сила”, отбелязва още Financial Times.
Източник: offnews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.