Символът на победата отново в руската армия: Легендарните Т-34 в състава на Кантемировската дивизия

Символът на победата отново в руската армия: Легендарните Т-34 в състава на Кантемировската дивизия
Руската 4-та гвардейска Кантемировска дивизия сформира специален брониран батальон за приемане на легендарната техника, която е един от символите на победата във Великата отечествена война.

Той ще се състои от 30 танка Т-34, които бяха доставени в безупречно състояние от Лаос в началото на тази година.

“Въз основа на заповедта на руския министър на отбраната началникът на Генералния щаб на руската армия взе решение за създаване на танков батальон, който да бъде оборудван с танкове Т-34. Този батальон ще бъде разположен в Наро-Фоминск и ще влезе в състава на 4-а гвардейска танкова дивизия”, предаде руският интернет портал “Взгляд”.

Командирът на 4-та гвардейска танкова дивизия полковник Владимир Завадский отбеляза, че дивизията е извършила всички подготовки по приемането на тези танкове. Създадена е група от специалисти, които ще управляват легендарните машини. За целта е създаден и специален ремонтен блок за поддръжката им, а екипажите на танковете ще преминат съответната преквалификация.

“От 1 март танковият батальон e бъде напълно готов за изпълнение на всички задачи”, каза командирът на бронираната Кантемировска дивизия.

Припомняме, че преди две седмици от Лаос във Владивосток пристигнаха 30 танка Т-34. Като част от военно-техническо споразумение с Русия министерството на отбраната на страната ги предаде на руската армия в безупречно техническо състояние. Доскоро танковете се използваха от армията на Лаос.

Основната цел на новосформирания танков батальон ще бъде да участва в планирани възстановки на битки и заснемане на грандиозни исторически филми от времето на Великата отечествена война (Втората световна война). Новосформираният танков батальон ще участва и във военния парад по случай Деня на победата.

T-34 е легендарен съветски среден танк от времето на Великата отечествена война. Серийното му производство започва през 1940 година. Т-34 е основният боен танк на Червената армия до първата половина на 1944 г., когато модификацията Т-34-85 е включена в танковите единици. Много експерти, включително германски генерали, наричат Т-34 един от най-добрите танкове на Втората световна война. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.