Сергей Шойгу обяви разполагането на бойни лазери на въоръжение в руската армия

Сергей Шойгу обяви разполагането на бойни лазери на въоръжение в руската армия
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че в близко време Въоръжените сили на Русия ще получат ново оръжие, базирано на лазерна енергия, както и ново хиперзвуково оръжие.

Министърът отбеляза, че образци на подобно въоръжение вече стоят на опитно-бойно дежурство.

“В близка перспектива армията и флотът ще получат съвършено ново, нямащо аналог оръжие, основано на технологиите на хиперзвука и лазерната енергия. Първите му образци вече са доставени на опитно-бойно дежурство”, каза той, цитиран от RT.

През май президентът на Русия Владимир Путин по време на съвещание с ръководството на военното министерство заяви, че оръжието на различни физични принципи ще определя бойния потенциал на руските войски в близките десетилетия. / bg.rbth.com

Вижте още на ВИДЕО как бойният лазер “Пересвет” застъпи на експериментално бойно дежурство!

Руската армия обяви, че най-новите бойни лазерни системи от типа “Пересвет” са застъпили на бойно дежурство.

“Лазерните системи “Пересвет”, основаващи се на нови физически принципи, застъпиха на експериментално бойно дежурство. Армията започна да ги приема през 2017 г. в рамките на Държавната програма за въоръжаване”, съобщи в. “Красная звезда”.

Членовете на единиците, обслужващи ултрамодерните системи, са преминали специално обучение във Военно-космическата академия “А. Ф. Можайски”, където са получили необходимите теоретични познания и практически умения, твърди изданието.

През март тази година по време на реч пред Федералното събрание президентът Владимир Путин говори за новите руски бойни системи, включително за бойния лазерен комплекс “Пересвет”, който бе кръстен след конкурс за неговото име, обявен от министерството на отбраната.

През юли руското министерство на отбраната съобщи, че бойните лазерни системи “Пересвет” вече са в арсенала на армията, а през август се появиха и новини за тяхното местоположение.


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.