Северна Корея пак вся паника! Плаши с ядрени тестове “по всяко време”

Северна Корея пак вся паника! Плаши с ядрени тестове "по всяко време"
Севернокорейските власти заплашиха, че ще осъществяват ядрени тестове “по всяко време и на всяко място”, избрано от техния лидер, разпалвайки допълнително напрежението в региона

То се засили, след като се появиха признаци, че има вероятност КНДР да се готви за изстрелване на ракета с широк обсег на действие или да извърши нов ядрен тест.

В отговор от Вашингтон не отхвърлиха възможността да се стигне до нанасянето на ответен удар.

Говорител на външното министерство в Пхенян заяви, че страната е “напълно готова да отговори на всякакви действия, предприети от САЩ”.

Режимът ще продължи да укрепва своите способности за нанасяне на ядрен удар, освен ако Вашингтон не се откаже от враждебната си политика, посочват от ведомството.

През последните 11 години Северна Корея е осъществила общо пет ядрени опита, като се смята, че работи по създаването на ракета, способна да нанесе удар по континенталната част на САЩ.

Говорителят на Пхенян заяви още, че ако страната му не разполагаше със своята “мощна ядрена сила”, Вашингтон щеше да “извърши в Корея без задръжки същите бандитски действия, като тези, които извърши и срещу други държави”.

От Сеул също неведнъж са предупреждавали, че КНДР може да извърши ядрен опит по всяко време. Последният опит за показване на сила от страна на Пхенян беше неуспешен ракетен опит миналата събота.

В същото време в интервю пред CBS американският президент Доналд Тръмп заяви, че “няма да бъде щастлив”, ако Северна Корея извърши още един ядрен опит.


Loading...

На въпрос дали това означава военни действия, държавният глава заяви: “Не знам. Искам да кажа – ще видим”.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.