Северна Корея обяви готовност за война със САЩ

Северна Корея обяви готовност за война със САЩ
Северна Корея обеща, че ще отговори на “неразумното” изпращане на американския самолетоносач “Карл Винсън” и съпровождащите го кораби към Корейския полуостров и увери, че е готова за “война”, предаде БТА

“Неразумното американско разгръщане с цел завладяване на Северна Корея достигна озадачаваща фаза”, каза говорител на севернокорейското външно министерство.

“Пхенян е готов за война, а Вашингтон ще понесе отговорността за катастрофалните последици от възмутителните си действия”, допълни той.

По-рано Тихоокеанското командване на въоръжените сили на САЩ потвърди, че ударната група на самолетоносача “Карл Винсън” се е запътила към Корейския полуостров.

Асошиейтед прес отбелязва, че в региона често биват изпращани военни кораби на САЩ за демонстриране на сила.

Президентът Доналд Тръмп неотдавна поиска от съветниците си да му изготвят цялата гама от варианти за оказване на натиск върху режима в Пхенян да прекрати програмата си за ядрено въоръжаване.


Loading...

Той дори заплаши, че САЩ ще действат едностранно, ако Китай не вразуми буйната си съседна страна.
Източник: novini.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.