САЩ планират да правят копия на руски оръжия

САЩ планират да правят копия на руски оръжия
Руската държавна корпорация “Ростех” няма нищо против да обсъди със САЩ въпроса за производството на аналози на руски картечници, но държи това да става легално и по всички правила.

Това заявиха от компанията, коментирайки намерението на Вашингтон да започне да прави на територията си копия на руски оръжия.

За легалното производство на стрелково оръжие се изисква съгласуване с “Рособоронекспорт”, отбелязаха от корпорацията, цитиран от РЕГНУМ.

“В противен случай става въпрос за незаконно копиране на руски разработки. Казано просто – за кражба”, допълниха оттам.

От руската държавна фирма съобщиха още, че инициативата на САЩ да започне да производство аналози именно на руските картечници за пореден път потвърждава надеждността и качеството на руското оръжие.

По-рано стана ясно, че силите със специално предназначение на армията на САЩ обмислят вариант да започнат да произвеждат руско оръжие на територията на страната.

Според изданието The National Interest главното управление на тези войски (SOCOM) се готови да предостави на американските оръжейни компании грантове за създаването на копия и произвеждането на аналози на “Калашников” и модернизираната тежка картечница НСВ. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.