САЩ не вярват, че F-35 превъзхожда С-300?

САЩ не вярват, че F-35 превъзхожда С-300?
“Фактът, че американците се опитаха да направят своя самолет невидим, не означава, че са успели.

Не е изненадващо, че Пентагонът неочаквано обяви необходимостта от допълнителни тестове на F-35. Това е ясен знак, че самите американци не вярват в ефикасността на F-35 срещу системата за противовъздушна отбрана С-300″, каза военен анализатор за EurAsian Times.

В статията се посочва, че F-35 Lightning II е направен, за да бъде ефикасен срещу С-300, до която от Вашингтон са имали достъп. Както пише в материала, след съобщения за възможна доставка на С-300 за Иран, Израел “е платил много пари на Гърция”, за да сполучи достъп до руските ПВО системи, които Гърция притежава. Освен това Съединените щати успяха да купят определени елементи от тази система от Беларус.

Експерти обаче посочват, че в Съединените щати имат по-ранна версия на С-300, както и че “разликата между днешните технологии и тези, които са били в употреба през 1978 г, са огромни”.

Военните експерти потвърждават, че С-300 “драстично ще укрепи сирийската противовъздушна отбрана”, но в една област, тъй като на Дамаск са доставени само 4 системи. В текста се отбелязва още, че израелските военновъздушни сили са достатъчно големи и достатъчно добре въоръжени, за да реагират адекватно на подобни промени по границите си.

Решението системите С-300 да се доставят на Дамаск беше взето в отговор на израелските действия при свалянето на руския самолет Ил-20.

На 2 октомври министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи на руския президент Владимир Путин, че системите С-300 са доставени в Сирия. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.