Руснаците са започнали активни изпитания на дрон, който ще се изстрелва от РСЗО “Смерч”?

Руснаците са започнали активни изпитания на дрон, който ще се изстрелва от РСЗО "Смерч"?
Руският експерт в сферата на безпилотната авиация Денис Федутинов определи основното преимущество на безпилотния летателен апарат (БПЛА), вграден в ракетата на реактивната система за залпов огън (РСЗО) “Смерч”.

Според Федутинов основното преимущество на този апарат пред останалите разузнавателни нискоскоростни дронове е високата вероятност той да преодолее средствата за ПВО на противника, съобщава “Взгляд“.

“Дронът ще преодолява границите на противовъздушната отбрана в спецракетите на РСЗО. Благодарение от една страна на своята скорост и от друга страна на възможността да се изстрелва замаскирано в рамките на залпа на обикновена ракета “Смерч”, той представлява сложна цел за комплексите за ПВО”, поясни Федутинов.

Той отбеляза, че основната задача на дрона е да осъществява въздушно наблюдение на наземни обекти в даден район, обхванат от действието на РСЗО, с цел оценка на ефективността на поразяването на целите и коригиране на огъня.

Според разработчиците дронът, чиито изпитания текат в момента, ще може да разузнава на височина 500 м в продължение на 20 минути на площ 25 кв. км. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.