Руското министерство на отбраната получи подобрена версия на едно от най-мощните оръдия в света

Руското министерство на отбраната получи подобрена версия на едно от най-мощните оръдия в света

Руското министерство на отбраната получи първото модернизирано самоходно оръдие 2С7M “Малка”, съобщиха от пресслужбата на “Ростех”, цитирани от ТВ “Звезда”. Артилерийската установка е доставена от предприятието “Уралтрансмаш”.

“Пред ‘Уралтрансмаш’ стои сериозната задача да извърши серийна модернизация на това изделие в рамките на държавната отбранитела поръчка за 2020-2022 г.”, заяви Дмитрий Семизоров, генерален директор на “Уралтрансмаш”.

Според него военното ведомство е снабдено с едно от най-мощните оръдия, което е в състояние да порази ключови цели на противника в тактическа дълбочина на фронтовата линия.

2С7M “Малка” е самоходно артилерийско 203-мм оръдие, модернизация на 2С7 “Пион”. Това е едно от най-мощните артилерийски оръдия в света. Установката е създадена още през 1985 г. на базата на артилерийската установка 2С7 “Пион”.

2С7М “Малка” е приета на въоръжениe в съветската армия през 1986 година. В рамките на модернизацията, извършена от “Уралтрансмаш”, е заменена скоростната кутия, разпределителният механизъм и захранващите блокове. Инсталирана е и нова апаратура за вътрешни комуникации, приемане и обработка на информация. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.