Руското министерство на отбраната обяви данни за броя на изтребителите Су-35 в състава на ВКС

Руското министерство на отбраната обяви данни за броя на изтребителите Су-35 в състава на ВКС
Заместник-министърът на отбраната на Русия Алексей Криворучко разкри данни за броя стоящи на въоръжение в редиците на Въздушно-космическите сили многоцелеви свръхманеврени изтребители от поколение 4++ Су-35.

Криворучко съобщи, че в частите на руските ВКС са осъществени доставки на над 60 самолета Су-35С, опитната експлоатация на които към днешния момент е завършена, цитират руски медии.

Зам.-министърът отбеляза, че бойните и експлоатационни характеристики на Су-35С и неговото качество са високо оценени от летателния състав, ползващ машините в Сирия.

Су-35 беше наречен “нощният кошмар” на американските ВВС и “най-преданият” руски изтребител, а на Запад вече предвиждат увеличаващата му се популярност сред чуждестранните купувачи. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.