Руските военни скоро ще приемат системи, които сериозно ще повишат възможностите на войските за ПВО

Руските военни скоро ще приемат системи, които сериозно ще повишат възможностите на войските за ПВО
Тези средства до голяма степен ще подобрят бойните възможности на ПВО подразделенията и Сухопътните войски на руската армия.

Основната им задача е да повишат ефективността на “ракетите”, с които са въоръжени преносимите средства за противовъздушна отбрана с малък обсег на действие, както и да подобрят цялостната бойна подготовка на частите за ПВО.

Държавните изпитания на системите “Адютант” и “Гибка-С”, които се разработват за целите на противовъздушната отбрана, започват в близко бъдеще. Това заяви пред ТАСС командирът на Сухопътните войски в руската армия генерал Олег Салюков.

“В момента приключват държавните изпитания на образците, разработени в рамките на опитно-конструкторските работи (ОКР) “Гибка-С” и “Адютант”, отбеляза той.

“Гибка-С” е оборудвана с пасивна многоканална оптико-електронна система за откриване и проследяване на въздушни цели и процесор, който бързо изчислява техните параметри и позволява дистанционно изстрелване на ракети при “прехващането” на целите.

Що се касае до системата “Адютант”, генералът отбеляза, че в рамките на този проект се разработва универсален мишенно-тренировъчен комплекс за подготовка на подразделенията за ПВО чрез създаването на сложна обстановка, базирана на имитацията на широк спектър съвременни средства за въздушно нападение.

Мишените се различават по тип, летателно-технически характеристики, показатели по откриваемост, както и тактика на използването им. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.