Руската мощ тази година ще се увеличи!

Руската мощ тази година ще се увеличи!
Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия и морската авиация ще получат през тази година 160 самолета и хеликоптера, заяви командващият ВКС Виктор Бондарев, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

По неговите думи 140 от тези бойни машини ще са за ВКС, а останалите – за морската авиация. Главнокомандващият отбеляза, че към днешния ден всички части на подчинените му сили за напълно окомплектовани с бойна техника.

По-рано Бондарев заяви, че има намерения за пълно обновяване на парка на бойната авиация – леките изтребители ще бъдат подменени с МиГ-35.

Договорът за първата доставка на тези машини ще бъде сключен след приключване на изпитанията на новия самолет, а в серийно производство той ще бъде пуснат през 2019 г.


Loading...

Според началник щаба на ВКС Павел Кураченко до 2020 г. ВКС ще получат 900 нови самолета и хеликоптера, и още толкова отремонтирани.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.