Руската бойна готовност принуждава САЩ да си пренапишат военната доктрина

Руската бойна готовност принуждава САЩ да си пренапишат военната доктрина
В момента армията на САЩ разработва нова военна доктрина, предназначена за по-добро позициониране на службите в перспективата на мащабна война с технически напреднал съперник, като Русия или Китай, които поставят под въпрос военнотехническото превъзходство на САЩ.

Това пише The Nаtional Interest, позовавайки се на заместник-началника на командването на армията на САЩ по обучението и доктрината Рики Смит.

В момента армията на САЩ разработва новата военна доктрина „FM 3.0 Operations”, която трябва да бъде представена през октомври тази година. По данни на изданието, ръководството на американската армия се надява да се съсредоточи върху готовността за бърз бой въз основа на новите технологии.

Отбелязва се, че разработването на новата доктрина е било предизвикано от това, че Русия и Китай разработват изтребители от 5-0 поколение,

разполагат с по-развити системи за ПВО,

способни да следят самолети на доста по-големи разстояния,

а съвременните руски и китайски противокорабни ракети с далечен радиус на действие са способни да атакуват американските кораби в радиус от 1 500 километра.


Loading...

Всичко това, подчертава изданието, видимо затруднява работата на американските военни обекти в определени райони и демонстрира превъзходството на въоръженията на съперниците върху редица разработки на САЩ.
Източник: blitz.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

Comments are closed.