Руската армия ще получи роботизирани БМП и “Терминатори”

Руската армия ще получи роботизирани БМП и "Терминатори"
През тази година руската армия ще получи БМП-3 с най-новия боен модул “Эпоха”, както и БМП-2М с боен модул “Бережок”.

Освен това се планират и доставките на БМПТ “Терминатор” за Сухопътните войски, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Засега става дума за “образци” на съвременната техника, като точното количество, планирано за държавната поръчка, не се разкрива.

Бойните машини на пехотата преминаха дълбока модернизация, при която бяха увеличени огневите им възможности. Както пояснява “Российская газета”, “Эпоха” беше демонстриран пред широка публика едва в края на миналата година, а преди това за него не беше известно много.

Необитаемият боен модул е снабден с 57-мм оръдие в замяна на старото 30-мм. С оръдието е сдвоена 7,62-мм картечница с боекомплект от 2000 патрона. Освен това в арсенала се предполага и използването на управляеми ракети от комплекса “Корнет”.

Те съставят основата на въоръжението на бойното отделение на БМП “Бережок”.

В него се предвиждат осем такива противотанкови ракети, четири от които готови за пуск. Автоматичното оръдие на комплекса си остава 30-мм, но към него има и автоматичен гранатомет.

БМПТ “Терминатор” е многоцелева бойна машина за огнева поддръжка, активно използвана във войските в продължение на няколко години. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.