Руската армия получава първата група от дълбоко модернизирани хеликоптери Ми-28НМ

Руската армия получава първата група от дълбоко модернизирани хеликоптери Ми-28НМ

Руската армия !
Тъй като това е дълбоко модернизиран вариант на сложна бойна система като хеликоптера Ми-28Н “Нощен ловец”, доставката ще се забави с няколко месеца спрямо дадените прогнози.
Холдингът “Вертолеты России” ще достави на руската армия първата група от модернизирани бойни хеликоптери Ми-28НМ “Нощен ловец” в края на април тази година. Това съобщи ръководителят на холдинга Андрей Богински, цитиран от интернет портала ТАСС.

“Тъй като това е експериментална група хеликоптери, доставката е насрочена за края на април тази година”, заяви първият човек на руския холдинг “Вертолеты России”.

Неотдавна беше обявено, че първите два самолета Ми-28НМ вече са доставени на министерството на отбраната, но всичко това бе отложено с няколко месеца.

Ми-28НМ е проект, разработван от холдинга “Вертолеты России”. Бойната машина е в състояние да изпълнява широк спектър от задачи като борба с вражеска бронирана техника и нисколетящи въздушни цели, които се движат с ниска скорост; разузнавателни операции, както и насочване на други хеликоптери и бойни самолети. Особено интересно е сериозното техническо подобрение в управлението на хеликоптера. Инженерите са изградили система с двойно командване, която драстично увеличава степента на оцеляване, ако един от членовете на екипажа бъде ранен.

В сравнение с основната версия на “Нощен ловец” зоната за откриване на цели и подобрената маневреност на Ми-28НМ се удвояват, добавя се по-мощен двигател и високопрецизно оръжие с увеличен обхват.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.