Русия ще се сдобие с непрекъснато радарно поле през 2018 година

Русия ще се сдобие с непрекъснато радарно поле през 2018 година
Разработване на непрекъснато радарно поле в Русия и Система за предупреждение за ракетна атака (СПРН) се планира за 2018 г.

Това заяви в интервю за вестник “Комерсант” Сергей Боев, председател на борда на директорите на концерна “Радиоелектроника и информационни системи”, цитиран от РИА “Новости” в неделя (3 септември).

“Първите срокове бяха определени за 2020 г., но след това се изместиха до 2018 година.

Дотогава трябва да се създаде постоянно радарно поле и системата за предупреждение за ракети и ние правим всичко възможно да изпълним тази задача”, каза Боев.


Loading...

Според него “Що се отнася до постоянното радарно поле, от наша гледна точка, с разполагането на бойни дежурни станции, което стартирахме през 2016 г. – и в Енисейск, и в Барнаул и в Орск – ще се получи”. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.