Русия е тествала над 600 модела оръжия и военна техника в Сирия

Русия е тествала над 600 модела оръжия и военна техника в Сирия
Русия е тествала над 600 образеца на оръжия и техника, включително нови средства за въздушна атака и реактивни системи за залпов огън (РСЗО)

Това съобщи заместник-министърът на отбраната Юрий Борисов, цитиран от “Интерфакс” в четвъртък (24 август).

“На практика всички нови образци, всички нови елементи са преминали през сирийския конфликт, за да имаме възможност да видим какви са реалните характеристики, как се представя въоръжението.

Над 600 образеца изпробвахме в сирийския конфликт”, каза Борисов на пресконференция в четвъртък в рамките на Международното изложение “Армия-2017“.

По негови думи са изпитани новата авиационна техника, нови оръжия, РСЗО, защитни автомобили, както и нова екипировка.

“От редица модели се наложи да се откажем, защото практиката показа, че образците не издържат онези изисквания, които са им поставени”, заяви заместник-министърът.


Loading...

Той добави, че на авиобаза Хмеймим в Сирия постоянно присъстват представители на промишлените предприятия, които установяват и отстраняват неизправности. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.