“Ростех”: Причината за унищожаването на китайските ракети за С-400 са форсмажорни обстоятелства

"Ростех": Причината за унищожаването на китайските ракети за С-400 са форсмажорни обстоятелства


Договорените ракети за ПВО системата С-400 “Триумф”, които бяха изпратени от Русия към Китай, е трябвало да бъдат унищожени поради внезапна буря, в която попаднал транспортиращият ги руски кораб. Въпреки това, независимо от всичко, китайският партньор ще получи договореното количество ракети, а забавянето ще бъде избегнато възможно най-бързо.
Зенитните управляеми ракети С-400, които Китай поръча от Русия, са унищожени. В момента се произвеждат нови ракети за системата за противовъздушна отбрана като част от договора с Пекин.

“Трябваше вече да сме приключили всичко. За съжаление възникна злополука. Корабът, който превозваше тези ракети, попаднал в буря. Били са принудени да ги унищожат”, заяви ръководителят на “Ростех” Сергей Чемезов на пресконференция на военнoто изложение IDEX, предаде интернет порталът “Комерсант”.

Фактът, че Китай е подписал договор за закупуване на системите С-400, беше обявен през април 2015 година. “Рособоронекспорт” започна да изпълнява договора през август 2017 година. През януари 2018 г. стана известно, че корабът, превозващ оборудването за комплексите, е попадал в буря.

Зенитният комплекс “Триумф” е способен да удари въздушни цели на разстояние до 400 км. С-400 може да поразява крилати ракети, самолети и бойни глави на междуконтинентални балистични ракети.
Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.