Различни роли: американски експерти сравниха Су-35 и МиГ-35

Различни роли: американски експерти сравниха Су-35 и МиГ-35
Американски журналисти сравниха руските изтребители Су-35 и МиГ-35.

Авторите на Military Watch отбелязват, че Су-35 е предназначен за противодействие на F-15C Eagle и F-22 Raptor, а изтребителят МиГ-35 е съпоставим с американския F-18 Hornet.

Анализаторите подчертаха, че МиГ-35 и Су-35 използват един клас боеприпаси и са съвместими с новата хиперзвукова ракета от клас “въздух-въздух” R-37M.

Благодарение на това те са способни да свалят въздушни съдове на разстояние от 400 км.

Дадената ракета позволява на руските изтребители, според експертите, да преодоляват всякакви потенциални противници, тъй като най-новите китайски и американски ракети от клас “въздух-въздух” са значително по-бавни и имат по-малък обсег. Руският “Сухой” е способен да носи на външно окачване до 12 ракети, а МиГ – осем.

И двата изтребителя използват двуконтурни двигатели с управляем вектор на тягата, което ги прави свръхманеврени и сваля ограниченията за ъгъла на атаката. При това Су-35 има по-голяма работна височина и обсег на полета.

От своя страна “Сухой” разполага с радар “Ирбис”, който може да открива вражески изтребители на разстояние от над 400 км, както и самолети-невидимки на над 80 км. Способен е едновременно да следи до 30 въздушни цели.

По-малко е известно за обсега на радарите на МиГ-35, но типа на боеприпасите му указва, че той може да следи вражески самолети на голяма дистанция, отбелязва Military Watch.

Макар като цяло Су-35 да е по-мощен изтребител, МиГ-35 си запазва редица важни преимущества. Разходите за експлоатацията му са с 20% по-ниски, отколкото при МиГ-29, а по-ниските изисквания към техническото обслужване на МиГ-35 му позволяват да прави повече полети и да работи на по-къси писти.

“Су-35 и МиГ-35 имат много сходни черти, но са предназначени за различни роли, всеки от тях има своите преимущества.

Су-35 е платформа от по-висок клас, на която може да се опреш при сблъсък с елитни самолети като Raptor, но и МиГ-35 може да им противостои, при това в много неща превъзхожда болшинството от западните изтребители като Gripen-E, F-16V, F-18E и Rafale”, смятат авторите, цитирани от “Российская газета”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.