Путин се запозна с “терминатора Руслан”

Своята програма в Петрозаводск руският президент Владимир Путин започна със запознаване с работата на Руслан

Руският робот, който беше сглобен за 3 седмици и получи софтуер, разработен едва за 3 дни, но може да върти глава и мести ръцете си, пише “Комсомолская правда” в сряда (26 юли). Разработчиците обаче обещават, че терминаторът ще бъде способен да замени човека там, където за живо същество би било опасно.

“Област на внедряване: всяка токсична среда, където има опасност за живота, – поясни шефът на “Кибер Русия” Роман Поволоцкий. – Това е резултат от образователната програма – как децата могат да направят от нищо – нещо”.

Сред другите проекти на Агенцията за стратегически инициативи на президента бяха показани “магазин за правилни решения”, който предлага готови решения за регионите. Потребителите могат да избират на екрана проблем, който ги безпокои, а програмата търси начин за неговото разрешаване. Пред Путин беше демонстриран и ръчен “часовник”, който компенсира липсата на слънчева светлина и липсата на витамин D, съответно, но президентът не беше заинтересован от прием на допълнителни витамини.

Президентът се срещна с представители на социално ориентирани неправителствени организации, благотворителни фондации и доброволчески движения, които се обърнаха към него с толкова молби, жалби и дори молитви, че той едва успя да се обърне към всеки.

Съпредседателят на Асоциацията на доброволческите центрове Артьом Метлев показа на Путин сайт, който обединява доброволците в страната и демонстрира кой и с какво може да помогне в конкретни ситуации. Той също помоли за помощ в развитието на проекта, за да бъде разработен за всеки регион. За целта са необходими 27 млн. рубли – за персонал, поддръжка на сайта и мобилно приложение.

“Резултатът от вашата работа е напълно несъпоставим с разходите. – съгласи се президентът, – Трябва да помислим и да го направим”.


Loading...

Ръководителят на отряд за доброволно търсене и спасяване на изчезнали хора Григори Сергеев сподели за проблем с липсата на оборудване, за да изпълняват качествено дейността си, за което държавният глава също се ангажира да потърси решение. / bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.