Путин отложи парада за Деня на Победата

Путин отложи парада за Деня на Победата
Президентът подчерта, че въпреки отлагането, Денят на Победата се чества на 9 май и тази дата не може да бъде отменена.

“За подготвката на парада за 9 май трябва да започнем още сега, в момента. Но рисковете, свързани с епидемията, чийто пик не е преминал, все още са изключително високи.

И това не ми дава право да започна подготовка за парада и други масови мероприятия.

Затова възлагам на министъра на отбраната, ръководителите на силовите ведомства и органите на властта на всички нива да променят графика и да отложат подготовката за военния парад на Червения площад.

Да отложат всички масови обществени събития, планирани за отбелязването на 75-годишнината от Великата победа”, каза Владимир Путин, цитиран от РИА “Новости”.

Президентът подчерта, че въпреки отлагането, Денят на Победата се чества на 9 май и тази дата не може да бъде отменена.

“Всяко семейство ще си спомни и почете своите герои на този ден. Ще направим всичко необходимо, така че ветераните да почувстват нашата грижа и благодарност, ще вложим всичките си усилия”, добави Путин.

Според държавния глава всички тържества, включително парадът за Деня на Победата и шествието на “Безсмъртния полк”, ще се проведат по-късно през 2020 г., която в Русия е обявена за Година на паметта и славата.

По данни от 16 април в Русия са регистрирани около 28 000 заразени с коронавирус, излекувани са над 2300 пациенти, а загиналите са 232 души.

Властите призовават руснаците да спазват всички предпазни мерки, да не напускат дома си без сериозна причина, да спазват дистанция на обществени места и да носят маски. / bulpress.top


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.