Путин одобри: в Ростов започна производството на 100 хеликоптера Ми-28НМ за руските ВКС

Путин одобри: в Ростов започна производството на 100 хеликоптера Ми-28НМ за руските ВКС
В Ростов на Дон започна производството на 100 хеликоптера Ми-28НМ, съобщи “Российская газета“.

До 2027 г. модернизираните “нощни ловци” ще бъдат доставени на руските Въздушно-космически сили (ВКС).

“Върховният главнокомандващ прие решение до 2027 г. във войската да бъдат доставени 100 машини, като първите от тях вече са пуснати в производство”, съобщи пред ТВ “Звезда” заместник-министърът на Русия Алексей Криворучко.

Съществуващият парк от хеликоптери на руската армейска авиация ще бъде обогатен и със съвременни бордови комплекси за отбрана и средства за поразяване с увеличен радиус на действие.

Става въпрос за новата противотанкова управляема ракета “Хризантема-М” с двуканална система за насочване. Използването ѝ ще позволи да се увеличи радиусът на поразяване на бронирани цели до 10 км, докато сегашната “Атака” поразява цели на разстояние до 6 км. С подобни ракети е въоръжена експортната версия на “Нощния ловец”, показана на международния форум “Армия 2018”.

Основната разлика между Ми-28НМ и предишните версии, е дублираната система за управление – при нужда хеликоптерът може да се управлява и от пилот-оператор. Новият вертолет може да си взаимодейства с полет с дронове и да управлява дронове дистанционно.

Модернизацията обхваща и мощността на двигателя и перките, благодарение на което са подобрени летателно-техническите характеристики в условията на високопланински и горещ климат.

Повишена е и крайцерската скорост на вертолета и са разширени възможностите за изпълнение на сложни фигури от пилотажа. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.