При засилени мерки приеха Шойгу в Сърбия +ВИДЕО

При засилени мерки приеха Шойгу в Сърбия +ВИДЕО


При засилени мерки приеха в Сърбия руският министър на отбраната Шойгу. Самолетът на Руското правителство бе ескортиран от няколко сръбски изтребители на МиГ-29, а запис бе излъчен от руска медия свързана с министерството. А посещенията му бяха много добре организирани. Руският протокол бе с огромни изисквания към охрана и отбрана към Сръбските служби. Предполага се, че Шойгу носи част от модерните руски зенитни комплекси “Панцир-С1” за сръбската армия. Президентът Вучич каза неотдавна, че очаква Шойгу “да докара нещо важно”.

В Белград министърът посети изложбата “Отбрана 78”, посветена на 78-те дни от операцията на НАТО срещу режима на Слободан Милошевич заради събитията в Косово. Още преди ударите да са приключили, Шойгу командва през 1999 г. от сръбската столица хуманитарна операция на Москва за сърбите. Самият Шойгу постави цветя в гробищният парк където е паметникът на освободителите. Сътрудничеството между Русия и Сърбия във военната сфера се развива много активно и броят на събитията в неговите рамки нараства ежегодно, заяви в събота министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу на среща с министъра на отбраната на Сърбия Александър Вулин, цитиран от TACC. “Днес бих искал да обсъдя редица въпроси от нашето военно и военно-техническо сътрудничество. Военното сътрудничество се развива много активно, броят на събитията нараства от година на година”, каза Шойгу. По думите му, сега приключват с подготовката за предстоящо съвместни военни учения. “Сигурен съм, че те ще бъдат успешни, както преди”, каза министърът. “Съвсем спокойно и уверено продължава нашето военно-техническо сътрудничество, въпреки пречките, които те се опитват да създадат. Въпреки това, всичко върви по план. Това, което предвидихме тази година, ще бъде завършено”, продължи той. Според него през следващата година в Русия и Сърбия има планирани и много събития, включително чрез военно-техническото сътрудничество, в областта на образованието и други. От своя страна Вулин изрази мнение, че сътрудничеството между Русия и Сърбия във военната област е на най-високото ниво в историята. Според него двете страни никога не са провеждали толкова съвместни събития, колкото сега. Тази година те са общо 90 на брой. Сръбският президент Александър Вучич изпрати покана до министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу да посети Белград, за да оцени постиженията на сръбската армия.“Нашият президент и върховен главнокомандващ Александър Вучич Ви изпраща най-горещите поздрави и личната му покана да дойдете в Белград, в Сърбия, за да видите лично как сръбската армия напредва благодарение на вашето лично участие и е станала по-готова за бой”, предаде поканата министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин в събота на срещата с Шойгу. От Страна на България цветя положиха Атанас Стефанов от гражданско сдружение „Приятели на Русия и православен свят“ Мадлен Кирчева от гражданско сдружение „Народен събор“. Стефан Пройнов от информационна агенция Булпресс медиен партньор на WARS.BG

Снимки: Риа Новости , Тасс и Информационна агенция Булпресс


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.