Президентът Доналд Трамп заяви, че все още обмисля военни действия срещу Иран

Президентът Доналд Трамп заяви, че все още обмисля военни действия срещу Иран

Президентът Доналд Трамп заяви, че все още обмисля военни действия срещу Иран за разрушаването на дрон за контрол на безпилотни самолети, заявявайки, че използването на сила “винаги е на масата, докато не разрешим този въпрос.”
Президентът каза, че е припомнил военна атака, която е планирана за четвъртък, след като е научил, че 150 души ще бъдат убити.
„Не искам да убивам 150 иранци. Не искам да убивам 150 души или нещо друго, освен ако не е абсолютно необходимо – каза той пред репортери, докато напускаше Белия дом за уикенда, съобщи АП.
Tramp каза, че “много оценяваме” решението на иранската революционна гвардия да не свали американски самолет за шпионин, превозващ повече от 30 души. Той добави, че сривът на американския безпилотен самолет “вероятно е бил преднамерен”, което е в противоречие с казаното от него в четвъртък.

По-рано той заяви, че внезапно е отменил военните атаки срещу Иран в четвъртък, тъй като вероятната смърт на 150 иранци би била непропорционална на срива на американски надзирател на безпилотни самолети.
Tramp също така посочи, че все още се надява да разговаря с ирански лидери, преди ескалирането на военния конфликт, предаде АП.

Американският президент казва, че “не бърза”, добавяйки, че по-строги санкции, насочени към привеждане на Иран в “ядрената маса за преговори”, “изяждат” иранската икономика.

Той заяви това в момент, когато Иран призова висшия пратеник на Обединените арабски емирства в Техеран да протестират срещу решението на съседни арабски страни да позволят на Съединените щати да използват базата за изстрелване на безпилотен самолет, за който иранското имущество твърди, че е влязло в тяхното въздушно пространство, съобщиха те. държавни медии.


Loading...

Унищожаването на дрон на стойност над 100 милиона долара с размах на крилата, по-голям от Боинг 737 от елитните сили на иранската революционна гвардия, отбеляза за първи път, че Ислямската република директно е нападнала американските военни на фона на нарастващото напрежение за сделката с ядрените сили на Техеран.
Иранските власти заявиха, че американският дрон е “опасна провокация”, съобщиха от агенцията.

Източник: conservatives

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.