По-добър от Abrams: посочиха преимуществата на новия руски танк Т-90М “Прорив-3”

По-добър от Abrams: посочиха преимуществата на новия руски танк Т-90М "Прорив-3"

Беларуските медии обсъждат руския танк Т-90М “Прорив-3”, който успешно премина държавните си изпитания.

Както отбелязват “Белновости“, тази техника представлява дълбока модернизация на танка Т-90. Новата машина се отличава с повишени бойни и експлоатационни характеристики. А по съотношение цена-качество, смята авторът, превъзхожда френския Leclerc, американския Abrams и немския Leopard 2.

На първо място статията обръща внимание на новия куполен модул с многослойна броня и 125-мм оръдие, с чийто аналог, впрочем, е снабден и Т-14 “Армата”.

Освен това Т-90М разполага и с дистанционно управляема зенитна установка с 12,7-мм картечница “Корд МТ”, система за управление на огъня “Калина”, прицел “Сосна-У” и панорамен команден прицел ПК ПАН.

Също така е възможно използването на видеокамери, които подсигуряват практически кръгова видимост.

Благодарение на обновленията си танкът може да провежда автоматично съпровождане на целите и да обменя данни за тях по време на мисии. Освен това разчита на навигационна система и такава за разпознаване “свой-чужд”. Екипажът може още да работи при всякакви метеорологични условия и по всяко време на денонощието.

В материала се отбелязва голямата издръжливост на танка. Става дума за противокумулативните екрани и комплекса за динамична защита “Реликт”, далеч по-ефективен от “Контакт-5”, с който до момента разполагаше Т-90.

Новият Т-90М разполага с дизелов двигател с мощност от 1130 конски сили. Максималната му скорост е 60 км/ч, като изминава до 550 км без зареждане.

Същевременно е съхранена проходимостта на предишната версия на Т-90. А спомагателният дизелов генератор ще подсигурява техниката с електричество, когато двигателят не работи, отбелязва “Российская газета”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.