Почти танк: защо монтираха танков купол на “адската вършачка”?

Почти танк: защо монтираха танков купол на "адската вършачка"?

Известната “адска вършачка” – съветската зенитна самоходна установка ЗСУ-57-2, бе забелязана с купол, подобен на този, монтиран на танковете.

Преди няколко дни в мрежата се появиха снимки на гъсенична машина, която доста изненада всички, интересуващи се от бронирани превозни средства. Вярно е, че мнозина бяха смутени от размера на купола- той е по-малък от този на истинския “T-55”, а освен това на него не се виждат никакви прицели. Цевта на оръдието и ежекторът очевидно не са реални, както и динамичната защита.

Преглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в TwitterПреглед на изображението в Twitter

Caesar@Ninja998998

What is that tank ,not T-55,based on ZSU-57-2 ? ?

Виж другите туитове на Caesar

Това може би е вариант на работещ симулатор за обучение на механик-водача? Такива машини имаше в миналото в редица страни, които ползваха съветски бронирани превозни средства.

В момента учебните танкове, базирани на “Тип 59”, се произвеждат в Китай. Те бяха демонстрирани миналия ноември на оръжейното изложение в град Джухай.

Стана ясно обаче, че машината, базирана на “адската вършачка”, няма нищо общо с бойната техника. Доскоро тя била собственост на унгарска фирма, принадлежаща към развлекателната индустрия. На нея са се снимали туристи.

Като член на Варшавския договор, Унгария получава oт СССР около 40 ЗСУ-57-2. Тези машини служат в армията дълго време, докато през 1970-те години са заменени от ЗСУ-23-4 “Шилка”.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.