Показаха снимкa на новия ръчен гранатомет “Смес”

Показаха снимкa на новия ръчен гранатомет "Смес"

Показаха снимкa на новия ръчен гранатомет “Смес”

Руското министерство на отбраната разсекрети най-новия руски ръчен гранатометно-огнеметен комплекс “Смес”, предназначен за използване в рамките на бойната екипировка трето поколение, съобщи “Российская газета“.

Посмотреть изображение в ТвиттереПосмотреть изображение в Твиттере

Komandante@KomandanteS17

Гранатометно-огнеметный комплекс “Смесь”. Источник: https://grau.informost.ru/2018/  и ТК “Звезда”.

15 человек(а) говорят об этом

В сборника “Ракетно-техническо и артилерийско-техническо обезпечение на Въоръжените сили на Руската федерация – 2018” дори има снимка на комплекса.

По-специално, става въпрос за поява на концептуално нови средства за близък бой. Новото въоръжение, към което се отнасят реактивни щурмови и многоцелеви гранати, се използва основно срещу инженерни съоръжения, лекобронирана и небронирана техника, както и техниката и живата сила на противника в тези съоръжения.

Новият комплекс, който е част от перспективната бойна екипировка, е в активен стадий на разработка. Съобщава се още, че работата над “Смес” е започнала след обобщението на бойния опит, придобит в локални конфликти.

За принципа на действие на “Смес” все още не се знае нищо, но не е изключено новият гранатометно-огнеметен комплекс да се използва подобно на реактивния пехотен огнемет “Шмел”, посочва “Российская газета”.

Източник: bg.rbth.com 


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.