„Ню Йорк Таймс“: Внукът на Саддам Хюсеин е обявен за най-смелото момче на XXI век.

„Ню Йорк Таймс“: Внукът на Саддам Хюсеин е обявен за най-смелото момче на XXI век.

Най-смелото момче на XXI век – внукът на Саддам Мустафа Хюсеин се бие 6 часа с 400 американски рейнджъри, пише „Ню Йорк Таймс“

Внукът на Саддам Хюсеин е обявен за най-смелото момче на XXI век. „Ню Йорк Таймс“ разказва историята на – Мустафа Хюсеин от Ирак. 14-годишният внук на Саддам Хюсеин останал последният човек с пистолет в ръцете, който да се съпротивлява на специалните сили на САЩ по време на атаката срещу имението на близкия до Саддам Хюсеин шейх Наваф Зейдан.

Акцията бе в последната седмица на юли 2003 г. Според сведенията на очевидци, когато щатските войници доближили зданието, в което се предполагало, че се укриват издирваните синове на Саддам Хюсеин- дома на шейх Наваф Зейдан, срещу тях бил открит огън. Американските части поискали от щаба въздушна поддръжка и заедно с пристигналите хеликоптери започнали щурма на сградата.

В продължение на 4 часа резиденцията на Зейдан била подложена на тежък обстрел.
След края на престрелката малка група войници проникнала в силно повреденото здание и извадила оттам телата на 4-ма загинали.

Няколко часа след края на операцията Централното командване излезе със заявление: „Има голяма вероятност синовете на бившия иракски ръководител. Удай и Кусай да са се намирали в резиденцията по време на престрелката. Възможно е да са загинали при нападението, но засега не можем с пълна увереност да го потвърдим”.
Американски специалисти са извършили ДНК експертиза, която да потвърди смъртта на синовете на Саддам Хюсеин. Вашингтон е разполагал с ДНК образци от двамата братя, но изследванията, които да докажат тяхната смърт, отнели няколко часа.
Според американските войници, участващи в операцията, когато те нахлули в къщата, Мустафа Хюсеин открил огън по тях с автомат.

Американските военни, 400 човека, успели да го блокират.

Пред очите му загинали баща му Кусай и чичо му Удай. Тогава момчето убило 14 американски морски пехотинци със снайпер. Битката с момчето продължила шест часа.
Когато американците убили момчето, те не можели да повярват, че толкова много време са се противопоставяли на едно дете.
В края на статията за Мустафа журналистът от „Ню Йорк Таймс“ Робърт Йеск пише: „Ако имахме някой като това момче, щяхме да му построим паметник във всеки град. Ние говорим за неговата смелост и това, че може да бъде модел за подражание на по-младото поколение“, пише американецът.

Нашият коментар на wars.bg е че след публикацията в „Ню Йорк Таймс“ тази история за това храбро момче стана достояние на целият свят и хиляди медии писаха за това. Историята бе интерпретирана по различни начини дори в някой от тях се споменава, че момчето се е самоубило с последният патрон и дори е ранило още 75 американски войници !
Ние приемаме историята на Blife.eu за най- достоверно звучашта!

Но тази история задава един въпрос подготвени ли са Американските войници да се отбраняват ?

Отговорът е НЕ !


Loading...

Справка посочва, че в американската армия се обучават и разучават само тактики за нападение и цялата им армия е обучавана как да напада, а те нямат дори теоретическа подготовка да се отбраняват !
Именно затова и това момче е нанесло такива щети на морската пехота на Америка !

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.