Непробиваема: Индия даде висока оценка на защитата на танка Т-14 “Армата”

Непробиваема: Индия даде висока оценка на защитата на танка Т-14 "Армата"
Руският перспективен основен боен танк Т-14, създаден на базата на тежката унифицирана платформа “Армата”, в момента е най-защитеният в света.

На страницата си в Twitter изданието Indian Defence, което публикува новини за индийските въоръжени сили и въпроси, свързани с националната и международната сигурност, помести кратка информация за динамичната защита “Малахит” на Т-14, предаде “Российская газета“.

Според изданието тя е четвърто поколение и е развитие на системата за динамична защита, която вече се използва на бронетехниката “Реликт”.

Индийците се позовават на експерти, според които въпросната “реактивна броня” може да се противопостави не само на съвременните противотанкови управляеми ракети, но и да се пази от най-новите американски бронебойни снаряди М829А4.

Тези боеприпаси са със сърцевина от обеднен уран и са част от бойния комплект на модернизираните американски танкове M1A2 SEP V3.

Високите шансове за оцеляване в съвременен бой се подсигуряват не само от “Малахит”, но и от мощната многослойна броня, наличието на специална капсула за екипажа, както и активната защита, способна да сваля различни боеприпаси, включително споменатите снаряди.

Интересът на Индия към Т-14 е разбираем – в страната активно се обсъжда въпросът за подмяна на остарелите Т-72. Общо плановете са да се закупят над 1170 нови танка, а “Армата” има големи шансове за победа, отбелязва “Российская газета”. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.