НАТО класифицира руския изтребител от пето поколение Су-57: Престъпник!

НАТО класифицира руския изтребител от пето поколение Су-57: Престъпник!
НАТО даде на руския изтребител от пето поколение Су-57 кодовото обозначение Felon (“престъпник” – бел. ред.), съобщи издание Scramble Magazine, посветено на авиационната тематика.

Авторите поясняват, че по време на разработката си машината временно е била наречена Frazor, но за серийния модел името е променено.

За момента няма официално потвърждение на информацията, отбелязва РИА “Новости”.

Су-57 (по-рано известен като ПАК ФА) за първи път се издигна във въздуха през 2010 година.

Според разработчиците съчетанието на висока маневреност с възможността за изпълнение на свръхзвуков полет, както и със съвременен комплекс бордово оборудване и ниска забележимост, му подсигурява превъзходството над конкурентите.

Кодовите обозначения се използват в НАТО за условна класификация на военната, морската, авиационната и ракетната техника, произведена в страните-потенциални противници – като Русия, Китай и в редки случаи други държави. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.