Нападение от стратосферата: руснаците представиха най-новия си ударен дрон

Нападение от стратосферата: руснаците представиха най-новия си ударен дронГрупа “Кронштадт”, лидер в безпилотната индустрия на Русия, представи вариант на безпилотния летателен апарат със среден обсег “Орион-Е”.

Както отбелязва издание Jane’s

, дронът е въоръжен с нови 50-килограмови ракети. Една машина може да носи четири 50-килограмови или две 100-килограмови боеприпаса.

При излитане масата на полезния товар на “Орион-Е” съставлява 200 килограма. Апаратът може да лети на максимална височина от 7,5 хил. метра и на разстояние от 250 км, като продължителността на полета му е едно денонощие.

Електро-оптичната система на въздушния съд е снабдена с два термовизиора, широкоъгълна телевизионна камера, както и лазерен далекомер.

Както отбелязва изданието, този набор може да бъде допълнен от други датчици, включително електронна разузнавателна система, фотокамера или радар, цитира “Российская газета”.

Безпилотният апарат има още едно преимущество – може да се транспортира заедно със системата за техническа поддръжка в контейнер.

Освен това, както пише Jane’s, група “Кронштадт” разработва и по-усъвършенствана версия на дрона с голям обсег “Орион-2”. Масата му ще е от 5 тона и ще може да се издига на 12 хил. метра със скорост от 350 км. в час. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.