Най-добрите моменти от МАКС-2017

Най-добрите моменти от МАКС-2017
Последното издание на най-известното въздушно шоу в Русия МАКС-2017 влезе в историята. Публиката стана свидетел на ожесточено състезание между два изтребителя пето поколение, МиГ, който се състезава с кола от Формула 1, видя дори как руският президент Владимир Путин купува сладолед за топ бизнес директори.

Те ревяха, носеха се, блестяха силно на слънцето и дори се състезаваха един с друг.

От 18 до 23 юли в предградията на Москва 84 военни и пътнически самолета бяха показани на Международния авиокосмически салон МАКС-2017.

Въздушното шоу обаче няма да бъде запомнено само със самолетите.

Визитата на Владимир Путин

Руският президент пристигна още на първия ден от шоуто и се усамоти с ръководството на топ компании, за да обсъди бъдещето на военната и гражданската авиация. Президентът реши да омекоти предстоящите преговори като купи сладолед за всички.

Може би това е помогнало за сключването на доходоносни сделки.

Големите пари и “Сухой суперджет 100”

По време на въздушното шоу руски компании подписаха договори на стойност 400 млрд. рубли ($6,8 милиарда).

Най-големият сред тях беше между компанията “Аерофлот” и корпорацията “Сухой” за 20 самолета “Сухой суперджет 100”. Тази “птица” грабна вниманието както на местните, така и на чуждестранните клиенти. Въпреки това тази година не бяха подписани договори с чуждестранни клиенти.

Освен това беше подписан договор за отдаване под наем на 16 пътнически самолета MC-21 на авиокомпанията “Ред Уингс” (Red Wings).

Останалата част от МАКС беше по-скоро за военна техника.

МиГ-35

Номер едно в листа за най-атрактивни самолети беше чисто новият МиГ-35, многоцелеви бомбардировач от поколение 4++, който ще замени МиГ-29 не само в Русия, но и по света.

МиГ-35 достига скорост до 2,700 км/ч, което е с 300 км. повече от оригинала, и е снабден с нови двигатели, които позволяват на пилотите да изпълняват фигури от най-голяма сложност в небето. Множество технически решения помагат и за редуцирането на видимостта му на вражеските радари.

Също така системите на изтребителя са модифицирани и използват най-новите руски ракети “въздух-въздух” и “въздух-земя”. Всички тези детайли правят МиГ-35 един от най-добрите изтребители в света, казва тестовият пилот на “МиГ” Михаил Беляев, като добавя, че самолетът ще се присъедини към руските Въздушно-космически сили след няколко години.

“Руските рицари” омагьосаха тълпата

Тази година публиката се наслади на гледка от кабините на акробатичния екип “Руски рицари”. Какъв късмет, да седите най-отпред и да гледате спиращи дъха каскади по време на МАКС-2017!

МиГ-29 срещу Audi R8

Да, невероятно е да се сравнява МиГ-29, който лети с 2 хил. км/ч със състезателна кола на Audi, но резултатът може да ви изненада.
Източник: bg.rbth.com


Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.