МО представи новия член на екипажа на руския ВМФ край Сирия

МО представи новия член на екипажа на руския ВМФ край Сирия
Руското Министерство на отбраната публикува снимка на първата котка, която взе участие в далечния поход на руските кораби край бреговете на Сирия, предаде Life.ru

Снимката беше публикувана в понеделник (1 май) във Facebook страницата на ведомството.

Постът на Министерството привлече вниманието на журналисти от британския вестник The Telegraph, които в своя статия заявиха, че “работата на тази котка е по-опасна от тази на котките от Уестминстър, които основно се срещат с чуждестранни посланици и ловят мишки”.

Според изданието руският флот се гордее със своите четириноги приятели. “Котките от дълги години имат място на борда на руските кораби, а сега изглежда, че са заслужили честта да направят военните операции да изглеждат по-сладки и пухкави”.

“Въпреки че между Русия и Запада има много различия, има нещо, които ги обединява, – това е любовта към котките”, отбелязаха от британската медия.

В статия от 2015 година руският флот дава яснота какви са важните задачи на пухкавите обитатели на корабите – тяхното мъркане успокоява екипажа и внася благоприятна атмосфера на борда.


Loading...

А освен тези отговорности, котките в свободното си време успяват да уловят по някой-друг плъх.
Източник: bg.rbth.com

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.