Москва припомни на САЩ инициираните от Вашингтон войни

Москва припомни на САЩ инициираните от Вашингтон войни
Водената от САЩ международна коалиция бомбардира цялата инфраструктура в Сирия, но не и петролните находища в ръцете на терористите от ДАЕШ (“Ислямска държава”).

Това заяви говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Представителят коментира изявление на директора на ЦРУ Джон Бренън, че Русия използва “тактиката на изгорената земя” в Сирия.

Директорът на ЦРУ Бренън знае много добре, че преди операцията на руските ВКС в Сирия международната коалиция методично и постоянно унищожаваше цялата икономическа инфраструктура на Сирия от 2012 година за максимално отслабване на легитимното правителство, въпреки всички трудности пред цивилните, които доведоха до потоци от милиони бежанци“, каза Конашенков.

Изненадващо бомбардировките на САЩ и на коалицията не бяха насочени към контролираните от ДАЕШ петролни съоръжения и позволиха на екстремистите да спечелят десетки милиони долара месечно от незаконна продажба на петрол, използвайки тези пари за събиране на наемници от цял свят, продължи той.

Говорителят на ведомството припомни, че американски самолети са използвали ядрени муниции в Япония през 1945 година, унищожавайки японските градове Хирошима и Нагасаки. Отделно американските въоръжени сили проведоха операция в Лаос и Виетнам през 1962-1971 година с използването на химикали, “което наистина е било изгаряне на всичко живо там”, изтъкна още Конашенков.

Искам също да спомена, по думите му, че най-големите войни през последните десетилетия в Югославия, Ирак, Афганистан и Либия са започнати от САЩ заради фалшива информация на ЦРУ.

Според него тези войни са завършили с унищожение на икономическата инфраструктура от страна на ВВС на САЩ.

И едва ли е случайно, че големи американски компании, приближени до ЦРУ и Пентагона, се оказват първите, които сключват договори за възстановяване на най-големите икономически обекти и инфраструктурата, подчерта още представителят.


Loading...

По думите на Конашенков с помощта на Русия сирийската армия е освободила 12 000 квадратни километра територия, 499 общини и е елиминирала 35 000 екстремисти, включително 204 полеви командири.
Източник: news.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.