Моряците от Тихоокеанския флот спасиха екипаж на “потънала” китайска подводница

Моряците от Тихоокеанския флот спасиха екипаж на "потънала" китайска подводница


Екипажите на спасителните кораби от Тихоокеанския флот и Военноморския флот на Народноосвободителната армия на Китай “спасиха” моряци от потънала подводница в рамките на ученията “Морско взаимодействие-2019”.

Според сценария подводницата “Юанчжен” потъва на дълбочина от 70 метра във водите на Жълто море. На помощ се отправят екипажите на спасителни кораби “Игор Белоусов” и “Шандондао”.

Съвместно с морската авиация те намират авариралия съд, след проучването с необитаем подводен апарат се евакуира личният състав с помощта на дълбоководния спасителен апарат “АС-40”.

На борда на корабите се оказва първа помощ на “пострадалите”, след което се провежда лечебна рекомпресия и декомпресия на подводничарите.

“От своя страна китайските колеги проведоха спасителна операция с екипажите на подводница “Комсомолск на Амур”, отбелязаха от пресслужбата на Източния военен окръг, цитирани от “Российская газета”.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.