“Летящият кошмар”: Западът е впечатлен от новото необичайно оръжие на Русия

"Летящият кошмар": Западът е впечатлен от новото необичайно оръжие на Русия
Западните медии оцениха новия руски дрон-прехващач.

Видео с кадри от изпитанията на безпилотния летателен апарат, въоръжен с автоматичната карабина “Вепрь”, силно впечатли журналистите.

Интернет порталът Foxtrot Alpha нарича дрона “летящ кошмар”. Изданието отбелязва, че продължителността на полета на такъв безпилотен апарат може да бъде 40 минути, а операторът го управлява чрез видеовръзка.

Авторът на материала обръща внимание на факта, че безпилотният апарат излита от позиция, в която “седи на опашката си”. След като удря целта, той се приземява в същото положение. Тази функция му позволява да излита и да се приземява без писта или специално подготвена площадка.

Foxtrot Alpha оценява положително въоръжението на дрона. Автоматичната карабина “Вепрь” – с боеприпаси за пушка, ще е по-полезна от винтовка или пистолет, тъй като ще е по-ефективна в свалянето на малки движещи се цели, каквито са  вражеските дронове. Нещо повече, крехките дронове губят аеродинамичните си свойства дори и при най-малката повреда. Въпреки това подобна ударна система теоретично може да се използва не само срещу други безпилотни летателни апарати. И това особено плаши автора на публикацията.

“Това може да бъде многообещаваща оръжейна система, използваема както срещу други безпилотни летателни апарати, така и срещу хора.

Не е изискана като безпилотен летателен апарат, който пуска 250-кг спътниково-управляема бомба, но това е летяща пушка, управлявана от човека, която преследва врага, превръщайки се в ужасяваща перспектива.

Достатъчно е да си представим рояк летящи роботи с пушки”, пише Foxtrot Alpha. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.