Кремъл: Няма да изкарваме “Искандерите” от Калининград

Кремъл: Няма да изкарваме Искандерите от Калининград
Москва няма да изведе ракетните комплекси “Искандер” от Калининград, докато в Европа съществува насочена срещу Русия ракетна система.

Това заяви в събота (21 януари) говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за Би Би Си (BBC), цитирано от ТАСС.

“Това е много сложен въпрос. Не можете просто да изкарате тези ракети от Калининград, без да знаете, че плановете за създаване на цяла антируска ракетна система на европейския континент ще бъдат премахнати”, каза Песков.

Миналата година руското министерство на отбраната потвърди информациите, че в Калининградска област ще бъдат прехвърлени мобилни ракетни комплекси “Искандер”.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков отбеляза, че това се случва в рамките на регулярно провежданите проверки на възможностите на руските ракетни войски. След новината представители на редица страни от Балтийския регион заявиха, че тези действия изострят ситуацията и ги определиха като неадекватен отговор на това, което прави НАТО.


Loading...

“Искандер” е предназначен за унищожаването на цели като ракетни комплекси, реактивни системи за залпов огън и далекобойна артилерия, самолети и хеликоптери на летища, командни пунктове и свързочни възли. “Искандер М” може да поразява цели на разстояние до 500 км.
Източник: Руски дневник

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.