Концерн “Техмаш” представи нови танкови снаряди “Свинец-2” и “Манго-М”

Концерн "Техмаш" представи нови танкови снаряди "Свинец-2" и "Манго-М"
Новите подкалибрени бронебойни снаряди “Свинец-2” и “Манго-М” пробиват броня с до 300-мм дебелина.

Разработени са от специалистите на концерн “Техмаш” и могат да бъдат видени на изложението на концерна в рамките на форума “Армия-2019”, пише “Российская газета“.

Снарядите имат калибър 125-мм и са предназначени за стрелба от гладкоцевни танкови оръдия Д-81. Способни са ефективно да поразяват всички видове бронирани цели и добре защитени огневи точки на разстояние от над два километра.

“Манго-М” е експертно-ориентиран патрон. Едно от главните му преимущества е пълната му съвместимост с автоматите за зареждане на танкове Т-72 и Т-90, което значи, че не са необходими изменения в конструкцията им.

По думите на генералния директор на концерна Владимир Лепин това може да изиграе ключова роля в избора на дадения боеприпас от чуждестранните партньори на Русия, на въоръжение у които стоят съвременни танкове от руско производство. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.