Колосални доставки в руските сухопътни войски: през 2018 г. са приети 2200 нови технически единици

Колосални доставки в руските сухопътни войски: през 2018 г. са приети 2200 нови технически единици
През 2018 г. единиците на руските сухопътни войски са получили ПВО системи “Бук-М2”, арктически “Тор-М2”, модернизирани танкове Т-72Б3М, РСЗО “Торнадо-Г”, БМП-3″, БТР-82А.

А скоро ще се сдобият и с “Деривация”, “Торнадо-С” и “Коалиция-СВ”.

Новите танкове с повишена защита Т-72Б3М започнаха да постъпват в частите на руските сухопътни войски (СВ). Това съобщи пред в. “Красная звезда” техният главнокомандващ Олег Салюков.

“За танковите и мотострелковите подразделения се купуват танкове Т-73Б3М с подобрени бойни характеристики на подвижността и защитата”, каза той, цитиран от ТАСС.

Т72Б3М е усъвършенствана версия на танка Т-72Б3. По данни на производителя “Уралвагонзавод” танкът е снабден с високоавтоматизирани системи за управление на огъня, по-съвършено 125-мм оръдие и боеприпаси с повишена мощ, както и динамична защита “Реликт”.

Салюков съобщи още, че от началото на 2018 г. в СВ са постъпили над 2200 съвременни образци на въоръжение, военна и специална техника. В частност зенитни ракетни комплекси “Бук-М3”, арктическа модификация на ЗРК “Тор-М2”, реактивни системи за залпов огън“Торнадо-Г”, бойни машини на пехотата БМП-3 и бронетранспортьори БТР-82А.

По думите на Салюков в реактивните съединения “се планира постъпване на РСЗО “Торнадо-С” с подобрени характеристики на обсег и точност на стрелбата и разширена номенклатура на реактивните снаряди с повишена мощ”. За борба с дронове за редиците на СВ се разработва зенитен артилерийски комплекс “Деривация-ПВО” с 57-мм автоматично оръдие, напомни той.

Салюков уточни, че разработката на новия артилерийски комплекс “Коалиция-СВ” се намира в завършващ стадий, разработва се артилерийско-минометен комплекс “Набросок” на различни видове шаси, включително за снабдяване на арктическите подразделения.

Лично президентът на Русия Владимир Путин обеща мащабно преоборудване на армията и флота / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.