“Коалиция-СВ” се оказа три пъти по-лека от очакваното

"Коалиция-СВ" се оказа три пъти по-лека от очакваното
Създаването на руския перспективен 152-мм междувидов артилерийски комплекс “Коалиция-СВ” е една от приоритетните програми, се посочва в годишния отчет на корпорацията “Уралвагонзавод”.

Миналата година опитни образци на колесно и верижно шаси бяха включени в предварителните тестове на руските полигони. През 2019 г. усъвършенстването на тази техника продължава.

Самоходното артилерийско оръдие (САО) “Коалиция-СВ”, базирано на основния боен танк Т-90А, бе показано на Международния военно-технически форум “Армия 2019”.

Заедно с танка Т-14, тежката БМП Т-15, платформите “Курганец-25” и “Бумеранг” най-новото САО демонстрира перспективите за развитие на сухопътните сили на руската армия.

По-рано различни неофициални източници съобщиха, че масата му е 48 тона. Придружаващите материали, които се появиха на изложението, показват, че “Коалиция-СВ” тежи само 45 тона – по-лека е от Т-90А или модернизирания Т-72Б3.

Потвърждава се, че максималният ѝ обсег на стрелба е 70 км. Скорострелността ѝ е  12-15 изстрела в минута, боекомплектът е за 60 изстрела, а екипажът се състои от 3 души.

Според военни експерти “Коалиция-СВ” 2С35 в момента е най-добрата самоходка в света и в обозримо бъдеще е малко вероятно в чужбина да се появи машина, която да може да я надмине по характеристики. / bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.