Китайци направиха най-големия самолет-амфибия в света

Китайци направиха най-големия самолет-амфибия в света


Местна компания започва производство на машината
Китай се готви да започне производството на най-големия в света самолет-амфибия Моделът носи името AG600 и е разработен от китайски инженери. Машината ще може да използва както обикновени летища, така и водната повърхност за излитане и кацане.

Прототип на самолет беше показан в провинция Гуандун в южната част на Китай, предаде БГНЕС. Предназначението му е да бъде използван за гасене на горски пожари, извършване на спасителна дейност по вода, както и за превоз на товари до отдалечените острови в Южно Китайско море.


Loading...

AG600 има максимална маса при излитане 53,5 т., а максималната дължина на полета ме е 4500 км., съобщиха от китайската корпорация на авиационната промишленост AVIC. По размери AG600 е сравним с Боинг-737, е оценката на заместник-генералния директор на корпорацията Ген Жугуан.
Източник: inews.bg

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.